Kuva: Marjo Suoniemi

Antin arboretum
Metsäntutkimuslaitos ja Pohjois-Karjalan Maataloussäätiö perustivat puulajipuiston, Antin arboretumin, vuosina 1992-1997. Puulajipuistossa on 1.5 hehtaarin alueella yli 50 kotimaista, paikallisiin oloihin sopeutunutta puulajia, niiden muunnosta tai erikoismuotoa. Puut on ryhmitelty puistossa suvuittain.

Puulajipuistoon voit tutustua vapaasti. 
Puiston opasvihkon vuodelta 2007 (pdf) saat myös Kukkolan kotimuseosta.

Hiljainen huone

Hiljainen huone
Puulajipuiston länsireunalla on Hiljainen huone, joka on rakennettu rovasti Antti Kukkosen muistoksi. Hiljaisessa huoneessa voi järjestää esim. pienimuotoiset häät tai ihan vain hiljentyä hetkeksi. 

Kuva: Yrjö Vähäkallio

Puutarha
Puutarha on perustettu vuonna 2002 havainne- ja näytepuutarhaksi. Pohjois-Karjalan Martat ry ja paikalliset marttayhdistykset vastaavat puutarhan hoidosta sekä kesällä järjestettävistä neuvontahetkistä. Puutarhaan voi tutustua vapaasti tai pyytää oppaan paikalle. 

Puutarhan yhteydessä on myös Green Care -Kuntouttavan työtoimintaryhmän kasvimaat ja kasvatuslaatikot. Kuntouttavaa työtoimintaa koordinoi ProAgria Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset yhteistyössä Green Care -yritysten kanssa. 

Kotimuseo
Päärakennuksen kaksi huonetta on säilytetty Antti Kukkosen aikaisessa asussaan. Toiseen huoneeseen on sijoitettu huomattava kirjasto. Päärakennuksessa on myös näyttely Kukkosen suvun ja Kukkolan tilan historiasta. Puolet päärakennuksesta on vuokrakäytössä

Hiljainen huone, Kotimuseo ja Ruustinnan kesäkahvio on avoinna  13.6. -  10.8. tiistaista lauantaihin klo 10-16, muina aikoina tilauksesta. Ruustinnan kahviossa on tarjolla Kukkolan kakkuja ja karjalanpiirakoita nokipannukahvin kera. 
Lisätiedot: Opas Minna Tolonen p. 050 4323 503

Kotieläinpiha
Kukkolassa voi tutustua mm. hevosiin, lampaisiin, minisikoihin ja kanoihin. 

Taidenäyttely
Kuvanveistäjä Tarja Malisella on kesäisin näyttely aitan vintillä. Keraamiset muotokuvat ja figuuriveistokset kuuluvat Kukkolan kesään. Malisen teoksia voi ihastella myös Kukkolan navetan salissa ympäri vuoden.