Kuva: Marjo Suoniemi

Antin arboretum
Metsäntutkimuslaitos ja Pohjois-Karjalan Maataloussäätiö perustivat puulajipuiston, Antin arboretumin, vuosina 1992-1997. Puulajipuisto on osa metsäpolkua. Puulajipuistossa on tällä hetkellä yli 50 kotimaista, paikallisiin oloihin sopeutunutta puulajia, niiden muunnosta tai erikoismuotoa. Poikkeuksena ovat makeapihlajat, joiden alkuperä ei ole suomalainen sekä jalot lehtipuut, joita ei luontaisesti esiinny näin pohjoisessa. Puut on ryhmitelty puistossa suvuittain.

Puulajipuistoon voit tutustua vapaasti. 
Puiston opasvihkon vuodelta 2007 (pdf) saat myös Kukkolan kotimuseosta.

Hiljainen huone

Hiljainen huone
Puulajipuiston länsireunalla on Hiljainen huone, joka on rakennettu rovasti Antti Kukkosen muistoksi. 

Kuva: Yrjö Vähäkallio

Näytepuutarha
Puutarha on perustettu vuonna 2002 havainne- ja näytepuutarhaksi. Pohjois-Karjalan Martat ry ja paikalliset marttayhdistykset vastaavat puutarhan hoidosta sekä kesällä järjestettävistä neuvontahetkistä. Näytepuutarhaan voi tutustua vapaasti.

Kuva: Marjo Suoniemi

Kotimuseo
Päärakennuksessa kaksi huonetta on säilytetty Antti Kukkosen aikaisessa asussaan. Toiseen huoneeseen on sijoitettu huomattava kirjasto. Päärakennuksessa on myös näyttely Kukkosen suvun ja Kukkolan tilan historiasta. Puolet päärakennuksesta on vuokrakäytössä. 
Hiljainen huone, Kotimuseo ja Ruustinnan kahvio ovat auki  13.6. -  29.7. keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17, muina aikoina tilauksesta.
Kotieläinpiha
Kukkolassa voi tutustua hevosiin, lampaisiin, minisikoihin ja kanoihin. Halutessasi ratsastamaan tai hevoskärryajelutukselle, ole yhteydessä. 

Taidenäyttely
Kuvanveistäjä Tarja Malisella on kesäisin näyttely aitan vintillä. Keraamiset muotokuvat ja figuuriveistokset kuuluvat Kukkolan kesään. Malisen teoksia voi ihastella myös Kukkolan navetan salissa ympäri vuoden.